خرماهای سیاه
در بین خرماهای سیاه، رطبی مرغوب محسوب میشود که پوستی نازک داشته باشد، درشت و گوشتدار باشد و رنگ مشکی. اما رطبی که پوست کلفت دارد، رنگش بور باشد و ریز، رطب ضعیف یا نامرغوب محسوب میشود.در رطبهای زرد طلایی (مثل خرمای جهرم) رطب شاهانی که بسیار طلایی، کمشیرین و بسیار لطیف است مرغوب است؛ مخصوصا نوع کشیدهتر و درشتتر آن.هر چه گرمای منطقه تولیدکننده رطب و خرما بیشتر باشد، محصول زودتر -اوایل مرداد- به بازار عرضه میشود و اگر درجه حرارت این منطقه گرمسیری پایینتر باشد، محصول دیرتر آماده عرضه به بازار میشود؛ مثلا خرمای جهرم مهرماه به بازار میآید.
فواید خرما
فواید سلامتی خرما، آن را به یکی از بهترین
موادغذایی برای رشد عضلانی تبدیل کرده است. افراد به طرق مختلف خرما مصرف
میکنند، مثل مخلوط کردن خمیر آن با شیر، ماست یا همراه با نان و کره برای
خوشمزه و سالمتر کردن غذاها. این خمیر هم برای بزرگسالان و هم کودکان
بسیار مفید است، مخصوصاً در طول دوران ریکاوری از بیماریها. براساس
تحقیقات پزشکی جدید، گفته میشود که خرما برای پیشگیری از سرطان شکم نیز
مفید است. همچنین مسلمانان روزه خود را با خرما باز میکنند زیرا به آنها
کمک میکند بعد از ساعتها روزهداری، پرخوری نکنند. وقتی بدن موادمغذی
خرما را جذب میکند، احساس سیری آرام میشود.
خرما به این دلیل که سرشار از فیبرهای طبیعی و بسیار غنی از ویتامینها و موادمعدنی است، فواید بیشماری برای سلامتی دارد. این محصولات طبیعی حاوی روغن، کلسیم، سولفور، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم هستند که همه برای سلامتی بسیار مفیدند. گفته میشود که مصرف یک خرما در روز برای داشتن یک رژیمغذایی متعادل لازم است. خرما به مقابله با یبوست، اختلالات روده، افزایش وزن، مشکلات قلبی، ضعف جنسی، اسهال و سرطان شکم کمک میکند که در زیر به شرح هر یک می پردازیم:
- ۹۵/۰۲/۱۲