نشانه های پوکی استخوان در کودکان و نوزادان + جزئیات کامل و عکس
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم در مورد نشانه های پوکی استخوان در کودکان و نوزادان + جزئیات کامل و عکس صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و با دادن نظرات ما در بهبود کیفیت سایت یاری نمایید.
پوکی استخوان چیست؟ آیا افراد بزرگسال به این بیماری دچار هستند یا کودکان و نوزادان نیز به پوکی استخوان مبتلا می شوند؟
استخوان کم تراکم چه نشانه هایی در کودکان دختر و پسر دارد؟ در ادامه این بخش از بیماری و دانستنیهای کودک و نوجوان وبسایت نازوب اشاره ای به تمام نشانه ها و عوارض این بیماری بسیار مهم داریم مثل همیشه با بخش های پزشکی، علمی و آموزشی نازوب همراه باشد.
What is osteoporosis? Do adults have this disease, or do children and infants develop osteoporosis
نام پوکی استخوان را بییشتر برای افراد سن بالا و خصوصا خانم هایی که در دوره یائسگی به سر می برند شنیده ایم، ولی پوکی استخوان در کودک هم رخ می دهد که البته این بیماری در سنین پایین به پوکی استخوان نوجوان شهرت داره.
پوکی استخوان یک بیماری است که در آن استخوان ها ضعیف شده و استقامت خود را از دست می دهند و همین باعث می شه که استخوان های سالم به راحتی شکسته شوند. زمانیکه این بیماری در کودکان رخ می ده، با عنوان پوکی استخوان نوجوان معرفی می شود.
این وضعیت نادر معمولا از یک مشکل بیماری اساسی، از یه سری داروهای خاص و سبک زندگی نادرست مثل رژیم غذایی کم ارزش و عدم ورزش کردن سرچشمه می گیره که بعنوان پوکی استخوان ثانویه شناخته می شود. پوکی استخوان نوجوان بسیار نادر است.
استخوان های ما:
استخوان های بدن ما بافت های زنده ای هستند که مدام در حال رشد، بازسازی، جایگزینی و تعمیرات هستند. از زمانیکه متولد می شویم تا سن ۲۵ سالگی به جای از دست دادن بافت استخوانی بدن در حال تولید بافت استخوانی می باشد. این کار کمک می کنه تا اسکلت بدنی قوی تر و رشد بیشتری در سرتاسر زندگیمون داشته باشیم.
پوکی استخوان در کودکان تغییر یافته و به شکل دیگری است. به گونه ای که استخوان به اندازه کافی تولید نمی شه و از طرف دیگر استخوان به مقدار زیاد از بین می رود. در این شرایط تراکم استخوان ها بسیار کم شده و قدرت خودشون رو از دست می دهند و بسیار راحت تر می شکنند.
پوکی استخوان در سنین بالا خصوصا در خانم ها یائسه بسیار رایج تر است، اما با این تفاسیر بیماریست که در هر سنی ممکنه رخ بده و هیچ منطقی هم نداره!
تاثیر دوران کودکی و جنینی بر پوکی استخوان در سالمندی
دکتر افشین استوار رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هرچند بیماری پوکی استخوان در دوران پیری بروز پیدا می کند، اما ریشه این بیماری در دوران جنینی و کودکی است.
پوکی استخوان به عنوان یک بیماری خاموش شناخته می شود، زیرا فرد تا زمانی که به واسطه یک اتفاق ساده با شکستگی استخوان مواجه می شود از آن مطلع نمی شود.
پوکی استخوان بیماری است که در آن بدن بیش از حد توده استخوانی خود را از دست می دهد و آنچه از دست رفته است اغلب جایگزین نمی شود. این بیماری زنان را بیشتر از مردان درگیر می کند.
تغذیه مناسب مادران در دوران جنینی و شیردهی کودکان عامل مهمی در کاهش ابتلا کودکان به پوکی استخوان است.
هرچند عامل ژنتیک، نقش مهمی در ابتلا به پوکی استخوان دارد اما با تغذیه مناسب به خصوص مواد لبنی و فعالیت های فیزیکی به ویژه در سنین کودکی و جوانی، می توان احتمال ابتلا به بیماری را کاهش داد.
ورزش کودکان، کودک در حال ورزش
شکل گیری استخوان، قبل از تولد تا دوران جوانی انجام می گیرد و در این سنین استخوان تشکیل و محکم می شود، از این دوران به بعد شاهد کاهش استحکام استخوان در برخی از افراد هستیم.
** پوکی استخوان در افراد بالای ۵۰ سال، موضوع خیلی جدی است
وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان در سنین پیری شیوع بیشتری دارد، گفت: این موضوع در افراد بالای ۵۰ سال به خصوص در زنان، موضوع خیلی جدی است و باید به آن توجه اساسی شود.
استوار ادامه داد که از هر ۳ نفر زن بالای ۵۰ سال یک نفر دچار شکستگی می شود. این امار مربوط به دنیا است ولی در ایران هم به همین شکل است. در مردان این آمار کمتر بوده و از هر ۵ نفر یک نفر دچار شکستگی می شوند.
رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: شکستگی ناشی از پوکی استخوان در زنان خیلی شدید است و به خصوص بعد از سن یائسگی بیشتر مشاهده می شود.
وی ادامه داد که باتوجه به پیرشدن جمعیت
کشور، تعداد سالمندان در کشور ما هم روبه افزایش است و به همین دلیل به این
بیماری باید توجه جدی تر شود.
استوار با اشاره به اینکه پوکی استخوان بیماری خاموش است، بیان داشت: این
بیماری خیلی وقت ها، به موقع تشخیص داده نمی شود و اولین علامت بیماری
شکستگی ناشی از آن می باشد.
وی ادامه داد که ما در صدد هستیم هم آگاهی
مردم را در این زمینه ارتقا دهیم تا امکان تشخیص به موقع و درمان مناسب
فراهم شود و هم به پزشکان و ارائه دهندگان خدمت، اطلاعات کافی برای تشخیص و
درمان این بیماری ارائه شود.
علل پوکی استخوان در کودک و نوجوان
در بیشتر موارد علت ابتلا به این نوع از پوکی استخوان، برخی از بیماری های خاص، داروهای خاص و همینطورسبک ناصحیح زندگی می باشد که در ادامه بیشتر شرح خواهیم داد:
- ۹۷/۰۹/۰۳